23948sdkhjf

Rejsegilde med vand til tre sider

C.F. Møller-projekt giver kommende beboere en formidabel udsigt på havnepromenade.

Nordhavnen er et nyt havnenært boligområde ved brolandingen nordøst for Limfjordsbroen, der forbinder Aalborg og Nørresundby.

Planerne omfatter både ungdomsboliger og familielejligheder samt rekreative områder med boldbane, promenade, siddepladser og fiskemuligheder på den gamle industrihavn.

Mandag den 14. november var der rejsegilde på et byggeri med 45 ejerlejligheder i bebyggelsen Nordre Havnepromenade – et øst-vest gående længehus, som opføres af Raundahl & Moesby med C.F. Møller som arkitekt.

- Byggeriets placering på pieren med Limfjorden på tre sider har været en spændende udfordring og krævet unikke konstruktive løsninger for, at projektet skulle lykkedes. For håndværkerne har det været et spændende projekt, hvor de har måttet udføre opgaver som mange måske aldrig har udført før eller måske kommer til igen, sagde Carsten Raundal i sin tale ved rejsegildet, hvor de fremmødte fik lejlighed til at opleve panoramaudsigten over Limfjorden og Aalborgs skyline.

C.F. Møller har også tegnet to boligtårne med i alt 102 ungdomsboliger, som senere i processen vil blive opført mellem Nordre Havnepromenade og Limfjordsbroen.

- Vi er inspireret af havnens historie og ud over de to tårne med ungdomsboliger, så har vi delt længehuset med familieboligerne op i lodrette tårnlignende elementer, som skaber en slank, høj og varieret profil mod fjorden. Bygningen kommer til at fremstå dels med tegl dels med zinkbeklædte facader, der giver en robust facade og minder om havnens gamle pakhuse, fortæller Søren Tortzen fra C.F. Møller.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109