23948sdkhjf

Nu bygger de i Ringkøbing K

Midtjysk husbygger køber byggefelt og opfører 36 boliger midt i naturen.

Den midtjyske entreprenørvirksomhed Frifeldt har købt det første byggefelt i Rinkøbing K og bygger nu 36 huse i den nye bydel ved Ringkøbing Fjord.

De første boliger skal stå klar til indflytning i 2017 og opføres på basis af et skitseprojekt, som aalborgensiske Nørkær+Poulsen har udarbejdet for byudviklingsselskabet Ringkøbing K, der ejes af Ringkøbing-Skjern Kommune og Realdania By & Byg.

Frifeldt har mange års erfaring med at bygge fritidshuse i kystnær natur, og administrerende direktør Flemming Nielsen glæder sig over at muligheden for at bygge de første boliger i den nye bydel.

- Vi arbejder meget med at skabe flydende grænser mellem inde- og uderum og trække lyset ind i boligerne. Én måde at gøre det på er at tænke i kubikmeter i stedet for i kvadratmeter. Det er en af kvaliteterne ved skitseprojektet, som vi er faldet for. Her er boligerne i to etager, og der er skabt nogle spændende åbne rum mellem stueplan og 1. sal, der skaber et fantastisk lysindfald og styrker oplevelsen af at bo midt i naturen, fortæller Flemming Nielsen.

Naturen før husene

De 36 boliger opføres som dobbelt-, trippel- eller rækkehuse. Boligerne varierer i størrelse mellem 125 og 136 kvadratmeter og bliver i to plan. Hver bolig får sin egen private terrasse og adgang til egen parkeringsplads. 

Husene placeres midt i en eng med solsikker, kornblomster og valmuer, der vokser vildt helt ind omkring husene.

- Det er helt unikt, at naturen i bydelen er udviklet før husene. Derfor har vi arbejdet meget med at optimere adgangen til naturen, udsigten til fjorden og lysindfaldet i hver enkelt bolig. Samtidig har vi fokuseret på at skabe funktionelle boliger, der kan passe til mange forskellige typer menneske, siger Jesper Korf, indehaver og arkitekt hos Nørkær+Poulsen.

Indflytning i 2017

Lokalplanen for det første byggefelt blev godkendt i Ringkøbing-Skjern Kommunes Teknik- og miljøudvalg i september.

Byggeriet af det første dobbelthus ventes at gå i gang i løbet af foråret 2017 og dermed kan de første beboere flytte ind allerede i 2017. 

Inden byggeriet går i gang, etablerer Ringkøbing K en ny hovedadgangsvej til bydelen, der løber parallelt med den eksisterende adgangsvej.

Omkring 1.000 boliger i alt

Udviklingen af Ringkøbing K har været undervejs gennem flere år, og slutningen af 2014 blev SLA's udviklingsplan for det 84 hektar store område endeligt godkendt.

Ambitionen er at opføre cirka 120.000 etagemeter – svarende til en cirka 1.000 boliger over en periode på 30 år.

- I Naturbydelen Ringkøbing K kan man bo midt i naturen og samtidig have kort afstand til butiks- og kulturlivet i Ringkøbings hyggelige, gamle bymidte. Den kombination, tror vi på, er attraktiv for mange, siger Dorthe Frilund Jensen.

 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.086