23948sdkhjf

Bygger 74 boliger i ny kanalby

Boligselskab skal samarbejde med privat bygherre om nyt projekt i Fredericia.

Går alt som planlagt, kan de første beboere i december 2018 flytte ind i et 8.000 kvadratmeter stort nybyggeri ved Frederiks Kanal i Fredericias nye bydel.

Planerne omfatter et seniorbofællesskab med cirka 43 ældrevenlige boliger samt cirka 31 private familieboliger. Desuden bliver der plads til en café med udsigt til kanalen.

Boligkontoret Fredericia står bag seniorboligerne, mens familieboligerne vil blive opført af en privat aktør, som findes i forbindelse med et kommende offentligt udbud.

Byggeriet opføres på et 3.400 kvadratmeter stort byggefelt, der ligger på hjørnet af Oldenborggade og Kongensgade tæt ved den eksisterende bymidte i Fredericia og for enden af den 270 meter lange Frederiks Kanal.

Seniorboligerne placeres i den sydlige ende af bebyggelsen ud mod Lillebælt. Her får beboerne adgang til store, fælles tagterrasser med udsigt over kanalen og Lillebælt. En bred svalegang ind mod et landskabeligt gårdmiljø vil binde lejlighederne sammen og give mulighed for fællesskab beboerne imellem.

Der foreligger allerede en godkendt lokalplan og et skitseprojekt, udarbejdet af Ginnerup Arkitekter. Det forventes, at byggeriet kan gå i gang inden sommerferien 2017.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094