23948sdkhjf

Stort overskud hos Aarsleff

Entreprenørvirksomheden er kommet ud af regnskabsåret med et overskud før skat på 280 mio. kroner, og ledelsen forventer et plus på 200 mio. til næste år.
I en tid, hvor nedjusteringer præger billedet i byggebranchen, er det lykkedes Århus-entreprenøren Per Aarsleff at øge indtjeningen markant. Koncernen har i regnskabsåret 2007/08 realiseret et overskud på 280 mio. kroner før skat, hvilket er omkring 93 mio. bedre end sidste år.

Omsætningen er i samme periode øget med næsten en milliard til 5,327 mia. kroner. Heraf udgør hjemmemarkedet de 3,73 mia. kroner, hvilket er 36 % mere end sidste år. Den udenlandske omsætning ligger på niveau med 2006/07.

Målt på segmenter er det anlægs-området, der - med 3,378 mia. kroner - tegner sig for langt den største del af omsætningen. Herefter følger fundering med 1,164 mia., mens rørteknik ligger på 0,915 mia. kroner.

Aarsleffs forventninger til næste år er positive og ligger i niveauet 200 mio. kroner før skat. Årsagen er, at offentlige anlægsaktiviteter - som er Aarsleff primære beskæftigelsesområde - ikke forventes at blive ramt i samme omfang som eksempelvis boligbyggeriet:

- Efter et par års højkonjunktur på det danske bygge- og anlægsmarked indtrådte en afmatning. Herudover har finanskrisen i efteråret 2008 påvirket vores aktivitetsniveau negativt - især inden for boligbyggeri og privatfinansierede anlægsinvesteringer. Aarsleff er imidlertid overvejende afhængig af offentlige investeringer, og krisen antages derfor at få en mere begrænset indvirkning på aktivitetsniveauet, vurderer Aarsleff i sin årsrapport.

Kilde: Per Aarsleff A/S

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079