23948sdkhjf

TK Development fastholder forventninger

Trods en forværret markedssituation fastholder TK Development forventningerne om et årsresultat på 200 mio. kroner efter skat. Samtidig lurer koncernen på opkøb af økonomisk trængte projekter.
Konsolidering og gennemførelse af eksisterende projekter er nøgleordene for ejendomsudvikleren TK Development, som trods svære markedsforhold fastholder forventningerne om et overskud før skat på 200 mio.:

- Hovedparten af de nødvendige salg er realiseret. Der forhandles om yderligere projektsalg for at realisere de samlede årsforventninger, skriver ledelsen i en fondsbørsmeddelelse.

Krisen i byggeriet har dog medført, at koncernen har reduceret bemandingen med 10 %, således organisationen nu er i stand til "at matche det aktuelle aktivitetsniveau”.

Lurer på opkøb
Trods det altovervejende fokus på egne eksisterende projekter, holder MT Højgaard døren på klem for, at krisen kan åbne muligheder for overtagelse af projekter fra økonomisk trængte konkurrenter:

- Det vanskeligere marked kan medføre at konkurrenternes udviklingsprojekter bliver bremset på et fremskredent tidspunkt. Er der tale om solide projekter der ligger inden for koncernens kompetenceområde, er TK Development interesseret i at overtage den videre udvikling og dermed tilføre indtjening fra nye projekter til delvis kompensation for den manglende indtjening som udskydelse af projekter medfører, lyder det.

Den strategi blev faktisk allerede bragt i anvendelse i sidste uge, da TK offentliggjorde overtagelsen af et butikscenter-projekt i Sverige.

Kilde: TK Development

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.069