23948sdkhjf

Endnu et stort projekt til JFP i Aarhus

På blot to dage er ordrebeholdningen vokset med en halv milliard.

December er ved at udvikle sig til rigtig god måned for JFP.

Tirsdag blev Herning-firmaet valgt som totalentreprenør på byggeriet af Generationernes Hus til 365 millioner kroner på havnen i Aarhus, og onsdag fulgte endnu en markant totalentreprise.

Denne gang er der tale om en ny medie- og journalisthøjskole til 130 millioner kroner, der skal opføres på en gammel industrigrund på Katrinebjergs campusområde.

- Vi glæder os over, at vi dermed har lukket to prestigefyldte opgaver i 'smilets by' - markante byggerier, som vil være med til at gøre JFP synlige i den jyske 'hovedstad', hvor udviklingen i dén grad buldrer afsted, lyder det i en udtalelse fra JFP.

Inspireret af skyerne

Arkitema har tegnet det 8.600 m² store byggeri, der bliver lærings- og vidensbase for fremtidige journalister og kommunikatører. Midtconsult og Sweco er med som rådgivere.

Arkitekterne har blandt andet har søgt inspiration i skyerne. Oven på en base, udformet som et robust læringslandskab, ligger de øverste etager med let og luftigt arkitektonisk udtryk - “medieskyen”.

Bygningen, der opføres på adressen Helsingforsgade 6A, hvor der tidligere lå en bowlinghal. vil bestå 3 hovedelementer fordelt på 7 niveauer.

Landskabet består af en parkeringskælder under jorden og et niveau 0 med blandt andet indgangsparti, et stort, samlende atriumtorv og adgang til en fælles udendørs taghave.

Mellemrummet på niveau 1 omfatter auditorier, mediecenter, kantine, studiefaciliteter og underviserkontorer.

Skyen, der er de øverste niveauer, rummer hovedparten af studiefaciliteterne, administrationen samt en fælles tagterrasse.

Landskabet udføres delvist i gule teglsten, Mellemrummet i transparent glas, mens Skyen får en facade af hvide, perforerede metalkasser.

Byggeriet er efter planen klar til indflytning i august 2019.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.187