23948sdkhjf

Arkitektkonkurrence skal tiltrække verdens bedste

København har store ambitioner for et nyt vandkulturhus i Københavns Havn.

Sidste år besluttede Københavns Kommune, at Papirøen skal have et nyt vand-kulturhus.

Det skete blandt andet med afsæt i københavnernes egne ønsker, som blev indsendt i en idékonkurrence.

Derfor satte Københavns politikere penge af i budget 2017 til afholdelse af en arkitektkonkurrence om et nyt vand-kulturhus med et højt ambitionsniveau.

Nu støtter Nordea-fonden konkurrencen, hvilket betyder, at man kan tiltrække bud fra de bedste arkitekter verden over.

- Det er en formidabel vision, som kalder på kunstneriske og arkitektoniske idéer fra hele verden, siger Mogens Hugo, bestyrelsesformand for Nordea-fonden, i en pressemeddelelse.

Et folkeligt samlingssted

Huset placeres ved vandkanten på Papirøen og vil bestå af et indendørs svømmebad, foreningsfaciliteter og et havnebad.

Københavns Kommune ønsker at skabe et enestående byggeri med en klar kunstnerisk idé, hvor både aktiviteter, funktioner, design og det arkitektoniske udtryk bidrager til oplevelsen af vand, havn og byrum.

- Papirøen skal også fremover være et folkeligt samlingssted for københavnere og byens gæster. Nordea-fondens støtte gør det muligt for os at få de ypperste arkitekter til at komme med deres bud på et vand-kulturhuset på Papirøen, så vi får et helt unikt sted, siger overborgmester Frank Jensen.

Tager afsæt i Cobes masterplan

Den københavnske arkitektvirksomhed Cobe vandt i februar 2016 By & Havns projektkonkurrence om en ny masterplan for Papirøen.

Det kommende vinderprojekt for vand-kulturhuset skal hænge sammen med denne masterplan og være med til at sikre, at Papirøen fastholder sin åbenhed og folkelighed, så området også fremover tiltrækker og inspirerer både københavnere og byens gæster.

- Papirøen skal udvikles med respekt for de lokale ønsker, og netop det kan gaven fra Nordea-fonden hjælpe til at løse på den bedst mulige måde. Med støtten i ryggen får vi forhåbentlig den bedst tænkelige løsning, når christianshavnernes ønske om en lokal svømmehal skal indfries. Jeg er spændt på at se, hvad vi bliver præsenteret for, siger teknik- og miljøborgmester Morten Kabell (EL)

Ombygningen af Papirøen påbegyndes i starten af 2018 og ventes færdig i slutningen af 2021.

OM KONKURRENCEN

Arkitektkonkurrencen omhandler forslag på op til 5.000 m2 nyt vand-kulturhus med foreningsfaciliteter samt et havnebad.

Der er prækvalificeringsperiode fra den 1. februar 2017 til den 2. marts 2017, hvor interesserede byggeteams kan ansøge om at blive prækvalificeret.

Den 24. marts 2017 udvælges fem byggeteams, som skal aflevere bud på arkitektkonkurrencen.

Den 23. november 2017 offentliggøres vinderen.

Arkitektkonkurrencen er et internationalt EU-udbud, og derfor har byggeteams fra hele Europa mulighed for at deltage.

Bedømmelseskomitéen består af: Frank Jensen, overborgmester, Carl Christian Ebbesen, kultur- og fritidsborgmester, Morten Kabell, teknik- og miljøborgmester og Mogens Hugo, bestyrelsesformand i Nordea-fonden, samt to fagdommere.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.115