23948sdkhjf

Installatørerne øger indtjeningen

Brancheorganisation har analyseret 1.289 regnskaber, og resultatet er positivt.

Aktiviteten i installationsbranchen vokser – og hos den gennemsnitlige installatørvirksomhed følger bundlinjen med op.

Det viser den hidtil mest omfattende regnskabsanalyse af den tekniskorienterede installationsbranche. Det er brancheorganisationen Tekniq, der har analyseret de økonomiske resultater fra 1.289 installationsvirksomheder.

Konklusionen er, at de danske el- og vvs-virksomheder i gennemsnit har løftet indtjeningen med 13 procent i regnskabsåret 2015/16

- Installationsbranchen har lagt en klar afstand til kriseårene og oplever en højere vækst end resten af samfundet. Samtidig bliver virksomhederne generelt bedre til at tjene penge, men fortjenesten i branchen er fortsat ikke overvældende, siger udviklingschef Henrik Carøe Gjellebøl i en pressemeddelelse.

Virksomhederne har stor resultatmæssig spredning. Det er især en god fjerdedel, som markant har flyttet sig i en positiv retning.

Ifølge Henrik Carøe Gjellebøl har de bedste virksomheder været i stand til at håndtere væksten og samtidig reducere omkostningsniveauet. Det har gjort dem i stand til at tjene relativt flere penge end de øvrige i analysen.

- Om man har en veldrevet virksomhed eller ej har ikke noget at gøre med virksomhedens størrelse. Hovedårsagen skal findes hos ledelsen. God ledelse virker – også på bundlinjen, siger Henrik Carøe Gjellebøl.

Brancheanalysen fra Tekniq omfatter regnskaber fra 577 elvirksomheder og 712 vvs-virksomheder. Analysen fra går blandt andet i dybden med nøgletal som virksomhedernes størrelse, bruttofortjeneste, omkostningsudvikling, primært resultat, personaleomkostninger, overskudsgrad, kapacitetsgrad, afkastningsgrad, likviditet og soliditet.

Find hele analysen på Tekniqs hjemmeside

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.156