23948sdkhjf
>

MT Højgaard bygger på toppen af Aalborg

Nyt lokalcenter med kontorer, butikker og boliger opføres på et af Aalborgs højeste punkter.

MT Højgaard har netop fået byrådets godkendelse til at opføre et nyt lokalcenter med boliger, kontorer og butikker på toppen af Sohngårdsholmsvej i Aalborg.

Byggeriet bliver i to niveauer, hvor den høje ende opføres i syv etager til 24,5 meters højde.

Byggegrunden ligger på et af Aalborgs højeste punkter, og bygningen vil således kunne ses fra lang afstand.

- Det specielle og interessante ved byggeprojektet er, at vi skal i gang med at etablere et helt nyt lokalcenter fra bunden. Bygningen skal ikke kun rumme nye beboelsesmuligheder, men også tilføre byliv til området, fortæller Carsten Nielsen, der er direktør for MT Højgaard i Aalborg.

Nyt knudepunkt mellem midtbyen og universitet

Bygningen var oprindelig planlagt i tilknytning til Aalborgs nye letbane. Hurtigbusløsningen, der erstatter letbanen, har dog ikke ændret på lokalcenterets formål, som stadig er at være et vigtigt kontaktpunkt mellem midtbyen og universitetsområdet:

- Stedet bliver et knudepunkt med direkte tilknytning til den kollektive trafik med det planlagte stoppested på Sohngårdsholmsvej. Der er derfor gode forudsætninger for at skabe yderligere byliv, siger Carsten Nielsen.

Læs også: 12.400 kvm sømandsskole afventer bud fra tre entreprenører

I stueplan kan der indrettes butikker og erhverv med et samlet etageareal på 2.500 kvadratmeter. Fra 1. sal og op indrettes 48 lejligheder, der varierer i størrelse fra 56 til 118 kvadratmeter. Alle lejligheder får vestvendte altaner, og der etableres flere tagterrasser.

Første spadestik blev allerede taget i slutningen af oktober måned, og byggeriet forventes opført den 1. maj i 2018.

Inden byggestarten har MT Højgaard skabt en digital model af projektet i sit lokale VDC-lab, og dermed kan man allerede nu bevæge sig rundt i bygningen iført 3D-briller. MT Højgaard har også printet en fysisk model af bygningen på egen 3D-printer.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Redaktionen anbefaler

Send til en kollega

0.141