23948sdkhjf

Byggeriets hjemmemarked vokser

Og det er der tre grunde til.

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at bygge- og anlægsbranchen i årets første ti måneder omsat for cirka 194 mia. kr. på hjemmemarkedet.

Det er 8,6 pct. mere end i den tilsvarende periode i 2015 og skal ses i sammenhæng med, at det samlede danske erhvervsliv er vokset med 2,2 pct. i samme periode.

Ifølge cheføkonom Bo Sandberg fra Dansk Byggeri er der især tre årsager til, at byggeriet i så høj grad er med til at trække det samlede erhvervslivs omsætningsvækst op i det positive felt:

- Byggeriet af nye boliger viser nu for alvor tænder for første gang siden finanskrisen. Samtidig er der bedring på boligmarkedet med flere boligkøb- og slag. Det fører til flere af de renoveringsopgaver, der udgør den solide rugbrødsbund under byggeaktiviteten. Endelig er der også godt gang i de offentlige byggerier, især superhospitalerne, forklarer han.

Branchens omsætning vokser typisk lidt mere end branchens beskæftigelse, der foreløbig er steget med 4,6 pct. i 2016.

Ifølge Bo Sandberg fastholder virksomhederne den aktuelle medarbejderstab og får mest muligt ud af den, inden de ansætter nye medarbejdere. Hertil kommer de velkendte, begyndende rekrutteringsudfordringer.

Artiklen er en del af temaet Branchetal.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.127