23948sdkhjf

MT Højgaard skal bygge på DTU

Vinder totalentreprise sammen med Moe og Christensen & Co.

Over de kommende knap tre år skal en 9.800 kvadratmeter stor forsknings- og laboratoriebygning opføres på DTU’s campus i Lyngby, og det bliver et team bestående af MT Højgaard, Moe og Christensen & Co. Arkitekter, der skal stå for byggeriet.

Projektet har fundet sin vinder gennem en konkurrencepræget dialog med deltagelse af tre teams, hvor DTU har lagt særlig vægt på evnen til at styre og optimere projektering, planlægning og udførelse.

- Vi har i vores tilbud vist, hvordan vi bygger digitalt, før vi bygger i virkeligheden, hvordan vi vil organisere projektet og hvordan vores projektstyringsdel fungerer, siger Karsten Bak, der er projektleder i MT Højgaard.

Han roser DTU for at have udbudt projektet i konkurrencepræget dialog, fordi det giver mulighed for at inddrage alle parter tidligt i processen.

De tre virksomheder har tidligere samarbejdet på store projekter og har alle tidligere været involveret i byggerier på DTU. Det kommende byggeri har et budget på 270 millioner kroner og skal stå færdigt i slutningen af 2019.

Bygningen er i udbudsmaterialet kaldt 30X, men vil fremover hedde Bygning 310 og skal understøtte forskningen på de tre institutter DTU Energi, DTU Fysik og DTU Compute. Et gennemgående tema for projektet har været at skabe fleksible laboratorieløsninger.

- En forskningsafdeling kan ændre sig meget hurtigt, og derfor er det vigtigt, at bygningen kan tilpasses, når behovene ændrer sig. Bygning 30X vil være karakteriseret ved at være foranderlig for fremtiden blandt andet med ringventilation, der gør det nemt at lave nye tilslutninger, når behovet opstår, forklarer Erik Krøll, der er projekteringsleder i Moe.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156