23948sdkhjf

Nu bygges Carlsberg Byens største etape

Milliardbeløb baner vej for yderligere 200.000 kvadratmeter i bydelen.

Med 4,2 milliarder kroner fra PKA er finansieringen til udviklingen af Carlsberg Byens hidtil største etape på plads.

Pengene baner vej for udvikling af mere end 200.000 kvadratmeter i bydelen. Blandt andet opføres fire tårnhuse med boliger, kontorer, forretninger, restauranter og caféer. Desuden skal en række eksisterende, historiske bygninger restaureres, så de kan benyttes til blandt andet kulturaktiviteter. Der vil også blive skabt en række byrum, pladser og grønne områder.

Det er anden gang, at PKA stiller en finansieringsramme til rådighed for udviklingen af Carlsberg Byen.

- Byggeriet og salget af den første etape går meget fint, og vi har stor tiltro til, at Carlsberg Byen fortsætter den gode udvikling. Derfor giver vi nu en ny finansieringsramme til den næste byggefase, så det historiske område kan fortsætte udviklingen til et dynamisk bykvarter til gavn for beboerne og København, siger ejendomschef Nikolaj Stampe fra PKA.

PKA er i lighed med den eksisterende aftale begrænset til at være finansieringskilde, mens Carlsberg Byen, som ejer, varetager udvikling og salg af projekterne.

Carlsberg Byen udvikles af selskabet Carlsberg Byen P/S, der ejes af Carlsberg, PFA, Topdanmark og PenSam. Fuldt udviklet vil bydelen rumme cirka 600.000 kvadratmeter blandet byggeri, herunder omkring 3.000 boliger.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156