23948sdkhjf

NCC skal bygge Odenses højeste hus

TBT Tower med boliger og erhverv får central placering i byen.

Som en del af Odense Kommunes udviklingsprojekt ”Fra gade til by” skal NCC opføre TBT Tower i totalentreprise.

Der bliver tale om en 17.etagers bygning til erhverv og boliger på 10.700 kvadratmeter på Thomas B. Thriges Gade.

- TBT Tower bliver et nyt markant varemærke for Odense, siger direktør i NCC Danmark, Nicolai Schultz, om byggeriet, der bliver Odenses højeste.

Byggeriet opføres på to af de i alt 19 byggefelter, som Thomas B. Thriges Gade-projektet omfatter. Foruden højhuset i 17 etager omfatter byggeriet er etagebyggeri i otte etager samt en mellembygning med en foyer, der binder de to større bygninger sammen.

- Odense står over for nogle spændende år, hvor byen kommer til at udvikle sig markant. Derfor betragter vi TBT Tower som en markering af, at vi nu er tilbage i Odense og gør vores til at fremtidssikre byen. Man vil derfor fremover opleve NCC som mere synlig i bybilledet, siger Nicolai Schultz.

Bygherrer på projektet er udviklingsselskabet Togt, der har GPP Arkitekter og Henneby Nielsen Rådgivende Ingeniørfirma som rådgivere. Rådgivere for NCC er GPP Arkitekter, som således overtages fra bygherren, og Sweco Danmark.

Arkitektonisk kommer byggeriet til at passe ind i bydelens nordlige profil med Tigergården på den vestlige side og det nye musik- og teaterhus Odeon på den østlige side. Det arkitektoniske udtryk er ’newyorke’r-inspireret og robust, men med etagespring og mange vinduer. Der vil være terrasser og en fælles taghave.

Fra TBT Tower bliver der under 100 meter til Odense Banegård, og der vil være et letbanestop lige uden for døren. Lige under bygningerne ligger områdets p-kælder med over 1.000 p-pladser.

Byggeriet påbegyndes juni 2017 og forventes færdigt i efteråret 2018.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.128