23948sdkhjf

Byggeriet har 1.012 ledige job hver dag

Efterspørgslen efter arbejdskraft i bygge- og anlægsbranchen var sidste år på det højeste niveau siden 2008. Det viser nye tal fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering, som er taget fra Jobnet.

Konkret havde Jobnet dagligt 1.012 ledige stillinger inden for bygge- og anlægsbranchen opslået hver eneste dag. Det er det højeste niveau siden 2008, hvor det daglige gennemsnit var på 1.415 ledige stillinger.

Med til historien hører, at det reelle tal formentlig er endnu højere. Det er nemlig langt fra alle virksomheder, der benytter sig af Jobnet, når nye medarbejdere skal rekrutteres.

Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering offentliggjorde eksempelvis selv en analyse i oktober, som viste, at kun 13 procent af virksomhederne havde brugt jobcentret til rekruttering i løbet af det seneste år. Det er mindre end halvdelen af dem, der havde behov for nye medarbejdere i perioden.

4 af 10 mangler arbejdskraft
At manglen på arbejdskraft er stigende, bekræftes jævnligt af både virksomheder og brancheorganisationer med tilknyt til byggeriet. Så sent som i oktober var Tekniq ude og advare imod flaskehalse, mens en Epinion-undersøgelse fra sidste år viste, at hver fjerde medarbejder i bygge- og anlægsbranchen inden for det sidste år er blevet kontaktet af en virksomhed med tilbud om nyt job eller mulighed for at deltage i en jobsamtale.

Det er da også kun få dage siden, Deloitte offentliggjorde en undersøgelse, som konkluderede, at 4 af 10 byggefirmaer vil opleve mangel på mandskab i år.

Læs også:
Tømrere og murere frygter mangel på arbejdskraft

Artiklen er en del af temaet Branchetal.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125