23948sdkhjf

Kingo åbner recyclingplads i Aalborg

Tidligere NKI-grund skal bruges til jordrensning og genanvendelse af bygge- og anlægsaffald.

Med flere store nedbrydningssager i Nordjylland har Kingo gennem længere tid gået med overvejelser om at supplere den eksisterende modtageplads ved hovedsædet i Silkeborg.

Det sker nu med etablering af en jordrens- og recyclingafdeling på kloakservicefirmaet NKI’s tidligere sandrensningsplads i Aalborg Øst.

- Det er en fordel for både os og miljøet, når vi kan behandle og genanvende byggeaffald i Nordjylland fra egne nedbrydningsarbejder og eksterne samarbejdspartnere. Vi vil genanvende så meget, vi overhovedet kan, så vi sparer på naturens ressourcer, siger Willy Pedersen, som er afdelingsleder for Kingos jordrens- og recyclingafdelinger.

Pladschefen er fulgt med
Som følge af organisationsændringer besluttede NKI i foråret 2016 at lukke sin sandrensningsplads i Aalborg Øst. Leif Andersen, som på daværende tidspunkt var affaldschef, var ked af at den skulle gå tabt.

Derfor kontaktede han Kingo, og Leif Andersen er nu ansat som driftsansvarlig på pladsen. Han startede hos NKI i 2001 og har i næsten al sin tid hos kloakfirmaet arbejdet med genanvendelse.

- Jeg søger altid nye måder at gribe tingene an på. Det er min erfaring, at kreative ideer ofte fører til nye og bedre løsninger. Vi kan ikke blive ved med at smide væk. De fleste ting kan jo genbruges til et eller andet. Det er det, jeg brænder for, fortæller Leif Andersen, der fortsætter samarbejdet med sin tidligere kollega fra NKI, Jess Jakob Villadsen, der også er blevet en del af Kingo-holdet.

Miljøgodkendelsen, som fulgte med købet af pladsen, betyder, at Kingo i første omgang bl.a. kan modtage og genanvende sand og slam fra industrien. Der arbejdes nu på at få miljøgodkendelsen udvidet, så der fremover kan modtages jord og bygge- og anlægsaffald til genanvendelse.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11