23948sdkhjf

Ny plan for Aarhus-højhus

Bricks køber centralt beliggende byggegrund af NCC og vil bygge boliger i 24 etager.

I starten af2015 tog Bricks og NCC hul på de første udgravninger til dét, der skal forvandle DSB’s tidligere komponentværksted til et spændende miks af boliger, butikker og erhverv i kvarteret omkring Værkmestergade og Jægergårdsgade i det centrale Aarhus.

Frederiks Plads, som det nye byområde hedder, ser nu ud til at få flere boligkvadratmeter end planlagt.

NCC har overdraget et område, der oprindeligt skulle have huset kontorer, til Bricks.  Ejendomsudviklingsselskabet vil i stedet opføre lejligheder på arealet, og hvis de lokale politikere går med til at ændre den eksisterende lokalplan, kan Bricks stikke spaden i jorden efter sommerferien.

- Efterspørgslen efter de boliger, der allerede er opført på pladsen har været stor, og vi har stadig mange henvendelser fra folk, der ønsker at bo på Frederiks Plads. Derfor har det været naturligt at imødekomme efterspørgslen og søge at inddrage mere areal til boligformål på området, siger direktør Martin Busk fra Bricks i en pressemeddelelse.

Den oprindelige plan for denne del af Frederiks Plads har omfattet et kontortårn i 19 etager mod nord ved Værkmestergade, som i forvejen domineres af høje bygninger som KPMG-huset og det nye Aarhus City Tower

Ifølge Århus Stiftstidende arbejder Bricks med et projekt bestående af 255 boliger fordelt på 22.000 kvadratmeter i 24 etager. Da etagehøjden i et boligbyggeri er lavere end i et erhvervsbyggeri kan dette lade sig gøre uden at ændre på tårnets udtryk.

Frederiks Plads er tegnet af C.F. Møller og har fået sit navn efter det indre torv, som dannes med nyggeriet af i alt syv nye bygninger på i alt 48.500 kvadratmeter.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.171