23948sdkhjf

Komproment satser på Cradle to Cradle

Nordjysk leverandør har fået sin første C2C-certificering – og flere er på vej.

Hvis bæredygtighed ikke bare skal være en gimmick for salgsafdelingen, er det vigtigt, at tankegangen gennemsyrer hele organisationen.

Det er baggrunden for, at Komproment fra Svenstrup ved Aalborg har valgt at satse på Cradle to Cradle (C2C), som ikke alene beskæftiger sig med produktets fremstilling, men med hele dets livscyklus.

- Med en Cradle to Cradle certificering kan vi bevise, at vores produkter er bæredygtige og ikke indeholder skadelige stoffer. Her er tale om en proces, som tvinger os til at kigge alle vores leverandører efter i kortene ned til mindste detalje, siger teknisk direktør Niels Heidtmann.

Ved en C2C-certificering skal det bevises, at produktet lever op til en lang række bæredygtighedskrav inden for materialesundhed, materialegenanvendelse, vedvarende energi, forvaltning af vandressourcer og social retfærdighed.

Produktet kan herefter tildeles en certificering på et af fem niveauer fra Basic til Platin. Man forpligter sig desuden til løbende at forbedre både produkt og processer frem mod platin.

Komproment har i første omgang valgt at certificere facadeløsningen Vidar Teglspån med tilhørende montagesystem. Men flere af firmaets produkter vil følge i nær fremtid.

- Certificeringsmæssigt har vi valgt en totrinsraket, hvor vi har fået certificeret Vidar Teglspån først, fordi det er det produkt, der er længst fremme ude hos arkitekterne, hvor man i stigende grad tager bæredygtighed alvorligt. Næste trin bliver en certificering af vores tag- og facadesystemer med naturskifer, som er lige på trapperne, fortæller Niels Heidtmann.

Den omfattende certificeringsproces er gennemført i samarbejde med konsulentfirmaet Vugge til Vugge Danmark, der er den eneste akkrediterede C2C-assessor i Norden. 

Vidar Teglspån er en relaitivt nyudviklet facadebeklædning med en tykkelse på 14 mm, som gør den velegnet til byggerier med lette ydervægge. Produktet har C2C-opnået certificering på Silver-niveau.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141