23948sdkhjf

Raundahl & Moesby vinder stort udbud af Aarhus-boliger

160 lejligheder og byhuse bliver nu en realitet i centrum af Aarhus.

I samarbejde med arkitektfirmaet Cebra har Raundahl & Moesby udviklet et mangfoldigt boligprojekt med lejligheder og byhuse, en park samt en ny gade op mod Botanisk Have.

Byrådet i Aarhus har godkendt salget af den centralt beliggende byggegrund i Øgadekvarteret, og det baner vej for 160 boliger i forskellige størrelser og former - i alt 11.800 kvadratmeter samt kælder fordelt på to karréer.

- Sammen med Cebra og Botanisk Have har vi udviklet et projekt, som også indeholder en park, byhaver, urban farming samt en gennemtænkt LAR-løsning til håndtering af store nedbørsmængder. LAR-løsningen og parkens tema ”Vild med vilje” udvider Botanisk Have. Det bliver et ret fantastisk projekt, som vi glæder os til at komme i gang med, siger projektudviklingschef Morten Jensen fra Raundahl & Moesby.

Moderne fortolkning af klassiske bygader
Det mere end 100 år gamle boligkvarter får samtidig en helt ny bygade; Æbeløgade, som forbinder Saltholmsgade og Møllevejen.

Projektet bliver en videreførelse af byggestilen i det eksisterende kvarter – en moderne nyfortolkning af de klassiske aarhusianske bygader med teglstensbyggeri og chausséstensbelagt gade, hvor der både bliver plads til byhuse og etageboliger i form af ungdomsboliger og familielejligheder.

Det hele bindes sammen som et ’shared space’, hvor områdets beboere og besøgende er med til at sikre et rekreativt by- og gademiljø.

Byens åndehul som nabo
Botanisk Have er nabo til Æbeløgade, og denne lokale seværdighed er indarbejdet i forslaget til det nye boligprojekt.

De grønne og blå elementer fra Botanisk Have trækkes ned i gaden, op langs husenes grønne gavle, ud på kvistenes grønne tage og videre ind i de to private gårdrum i form af nyttehaver, små klynger af frugttræer og forskellige vandelementer som fontæner, slyngede vandforløb og damme.

- Grunden er placeret lige op ad Botanisk Have - et af byens smukkeste, rekreative åndehuller. Derfor så vi muligheden for at sikre en stærk forbindelse mellem boligerne og haven. Ved at etablere to karréer med boliger og byhuse opstod den vigtige og livgivende gade - en gade der fører direkte op i Botanisk Have og som udgør kernen i Æbeløgade-projektet, siger arkitekt og stiftende partner hos Cebra, Mikkel Frost.

Sikring mod skybrud
Den offentlige vej mellem Saltholmsgade og Møllevejen udformes som en chaussestens belagt kvartersgade, der både danner en tværforbindelse gennem bebyggelsen og udgør et nyt og levende byrum.

Den fremtidige trussel fra de forøgede nedbørsmængder er tænkt ind i projektet. Såvel brostensvejen som parken bliver en del af en LAR- og klimatilpasningsstrategi, som dels skaber skybrudssikring, og dels indtænker vandet som et positivt element.

- Vi foreslår et underjordisk anlæg til opmagasinering af regnvand ved skybrud. Dette anlæg sikrer kvarteret mod oversvømmelser og kan samtidig benyttes som reservoir, hvorfra vandet kan recirkuleres til de forskellige rekreative vandelementer i kvarteret, siger Morten Jensen.

Næste skridt i processen bliver at udarbejde en ny lokalplan. Morten Jensen forventer at kunne skyde byggeriet i gang medio 2018.

Bygherre er Cosmo Property Invest ApS.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093