23948sdkhjf

Aarhus får en ny bypark

Byråd godkender grønt SLA-projekt i bydelen Gellerup.

Forandringen af den belastede Aarhus-bydel, Gellerup, er i fuld gang, og onsdag blev planen for områdets nye bypark endeligt vedtaget.

Dermed falder endnu en vigtig brik i omdannelsen af Gellerup og Toveshøj på plads. Den nye bypark, der udviklet af SLA, er tænkt som bydelens ’grønne hjerte’ med bevægelses- og aktivitetstilbud for både børn og voksne. Der vil blive plads til leg og store arrangementer, men også sociale opholdssteder, haver og stilleområder.

- Vi får en flot bypark, som både vil være attraktiv for beboerne i Gellerup/Toveshøj og for resten af aarhusianerne. Den får blandt andet væksthuse, legepladser og sportsfaciliteter, men der bliver også steder, hvor man kan søge stilheden. Jeg tror, at den bliver attraktiv for hele byen, siger Kristian Würtz, rådmand for Teknik og Miljø, i en pressemeddelelse.

Anlægsperioden forventes at starte i de kommende uger, og man forventer, at byparken står færdig primo 2018. Det er tidligere nævnt, at projektet forventes at løbe op i omkring 100 millioner kroner.

Skaber en social balance
Byparken er blot et af flere initiativer i Gellerup og Toveshøj.

Den nye bygade Karen Blixens Boulevard blev indviet i sommeren 2016, byggeriet af Aarhus Kommunes nye kontorhus, som blandt andet også kommer til at indeholde en café, er gået i gang, og i løbet af 2017 bliver der taget første spadestik til Ungdomsbyen.

- I de kommende år vil der ske rigtig mange spændende ting i området. Aarhusianerne kan sagtens begynde at glæde sig til, at byen får en ny attraktiv, velfungerende og international bydel i social balance, siger Kristian Würtz.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156