23948sdkhjf

Nye ungdomsboliger med højt til loftet

En tidligere papirfabrik på Nørrebro er omdannet til 199 New York-inspirerede lejligheder, der sætter nye standarder for ungdomsboliger.

Den 1. februar 2017 flyttede de første beboere ind i AP Pensions nye ungdomsboliger på Tagensvej 135 på Nørrebro.

Indrettet i en tidligere papirfabrik, og med en rumhøjde på 3,5 meter, skal de 199 lejligheder sætte nye standarder for ungdomsboliger.

- Bygningen på Tagensvej 135 og hele området omkring Mjølnerparken på Nørrebro har igennem årene fået et lidt blandet ry. Jeg er utrolig glad for, at vi med omdannelsen af den tidligere papirfabrik til moderne ungdomsboliger kan være med til at tiltrække en ny gruppe af unge til et område, som i øjeblikket er inde i en rivende udvikling, siger direktør i AP Pension ejendomsudviklingsselskab, AP Ejendomme, Peter Olsson.

Projektet er opført af NRE Group i totalentreprise i samarbejde med Arkitema og Hundsbæk & Henriksen. Det er ejendomsforvaltningsselskabet Deas, som står for udlejningen, idriftsættelsen og administrationen af boligerne, der blev udlejet på under to måneder.

Bygningen på Tagensvej har levet en omtumlet tilværelse og samtidig stået tom i en periode. Arkitekterne har formået at bevare den rå og industrielle skala, hvor for eksempel originale betonlofter og synlige søjler skaber en flot kontrast til den lyse og moderne indretning.

Læs også: Pensionsselskab køber nyopført boligejendom i Aarhus

Den store rumhøjde gør det muligt at flytte sovepladsen op på en hems, så beboerne får et fuldt funktionelt opholdsrum med et flot lysindfald fra de store vinduer, der går fra gulv til loft.

Udover de mange boliger er ejendommen også udstyret med en kæmpe fælles tagterrasse, på hele 700 kvadratmeter, med udsigt over Nørrebros tage og en gårdhave med grønne arealer. I kælderen er der indrettet et fitnesscenter, mens der i stueetagen er etableret et café- og loungeområde, som ejendommens beboere deler med AO Hostel, som i april 2017 åbner i nabobygningen på Tagensvej 137, som også er udviklet af AP Ejendomme. Alt sammen er det med til at skabe et levende og internationalt miljø.

- Med projektet på Tagensvej 135 har vi dels formået at forvandle en slidt fabriksejendom til moderne ungdomsboliger, og dels er vi med til at understøtte ambitionerne om nyt liv i et lidt trist område på Nørrebro. Alt sammen kombineret med, at vi skaber fornuftige afkast for vores kunder. Det er noget, som både vi, og resten af Nørrebro og København, kan være stolte af, siger Peter Olsson.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Redaktionen anbefaler

Send til en kollega

0.141