23948sdkhjf

Top 10: De største byggeprojekter i januar

Nyt udviklingsprojekt i Herlevs erhvervskvarter blander boligformerne. Læs mere og få overblikket over de største igangsatte byggeprojekter i Danmark.

På adresser som Tråden, Kolben, Soklen og Fatningen formidler mere end 300 boliger et stykke industrihistorie på den gamle glødelampegrund i Herlevs erhvervskvarter.

Snart vil 250 boliger skyde op på nabogrunden ved Ringvejen, hvor ELF Development udvikler fire byggefelter i en åben karréstruktur med bebyggelser i op til 11 etager.

Projektet ”Den Grønne Fatning” er tegnet af Mangor & Nagel med Norconsult som rådgivende ingeniør og kommer samlet til at bestå af cirka 27.000 etagemeter.

Der er tale om selvstændige bebyggelser, som varierer i højde og facadeudtryk, og som tilbyder en bred variation af lejligheder lige fra små ungdomsboliger til femværelses lejligheder. I alt opføres 37 ejerboliger samt 162 familieboliger og 45 ungdomsboliger til udlejning.

Totalentreprenør på ”Den Grønne Fatning” er Enemærke & Petersen, som ellers traditionelt har baseret sin forretning på renovering af almene boliger. Frem mod 2020 er ambitionen imidlertid at etablere sig på markedet for nybyggeri, og her er projektet i Herlev et godt afsæt.

- Vi kan ikke vækste vores virksomhed, hvor vi gerne vil hen, ved kun at være i det marked, vi kender i dag, eller ved kun at være i den geografi, vi er i dag. Derfor er nybyggeri i strategiplanen 2020 decideret udpeget som et område, vi skal udvikle på, sagde administrerende direktør Henrik Mielke for nylig i et interview med Licitationen – Byggeriets Dagblad.

 

Fakta om Den Grønne Fatning i Herlev

Adresse: Hørkær 17-19, Herlev
Areal: 26.000 kvadratmeter
Budget: 313 millioner kroner
Totalentreprenør: Enemærke & Petersen A/S
Arkitekt: Mangor & Nagel Arkitektfirma A/S
Ingeniør: Norconsult A/S
Landskabsarkitekt: Mangor & Nagel A/S, Plan + Landskab
Bygherre: ELF Development
Byggeperiode: Januar 2016 - juni 2019


 

Artiklen er en del af temaet De største byggerier.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11