23948sdkhjf

Går byggeriet i stå, når sneen falder?

Sneen kommer som regel ikke kun bag på DSB. Også landets byggepladser må ofte se sig udfordret, når sne og frost melder sin ankomst.

Nøgleordene er planlægning og samarbejde, hvis man som entreprenør vil sikre den bedste kvalitet og undgå unødig bøvl og ballade på grund af vintervejret.

Det er budskabet fra Bent Kofoed, vinterkonsulent hos Teknologisk Institut, som er fortaler for, at der bliver afholdt såkaldte vintermøder.

- Afholdelse af vintermøder er en god ramme for samarbejde og planlægning af vinterbyggeri. Entreprenøren indkalder til vintermødet. Her er det i første omgang vigtigt at få ført tidsplanen ajour, så man kan få et klart billede af, hvilke aktiviteter, der reelt ender med at skulle udføres som vinterbyggeri. Herefter kan der tages stilling til eventuelle ændringer i tidsplanen, hvilke vinterforanstaltninger, der er behov for og vinteraktiviteterne kan koordineres entreprenørerne imellem, forklarer Bent Kofoed.

Det er et tilbagevendende spørgsmål, når vinteren indtræder, om byggeprocessen forløber som planlagt eller om der optræder forsinkelser, som betyder, at der skal iværksættes ikke-planlagte og dermed ikke-indregnede vinterforanstaltninger.

Ifølge Bent Kofoed er det derfor vigtigt, at ansvaret for eventuelle skred i tidsplanen bliver placeret så tidligt som muligt, så diskussion om betaling ikke generer arbejdet med at planlægge og udføre vinterforanstaltningerne.

Er jeres byggeplads forberedt?

Vintertjek: Hvis du kan svare ja til alle nedenstående spørgsmål, så er byggepladsen forberedt:

  • Er tidsplanen ajourført, så der på byggepladsen er et klart billede af, hvilke aktiviteter der bliver aktuelle at udføre de næste par måneder, både når det drejer sig om byggepladsens drift og byggeriets fremdrift?
  • Er der taget stilling til, hvilke vejrligsforholdsregler der skal tages i anvendelse, så de planlagte aktiviteter kan gennemføres både i Vinterbekendtgørelsens forstand og i Byggepladsbekendtgørelsens forstand?
  • Er vintertilbudslistens vejrligsafhængige aktiviteter tilstrækkelige?
  • Er der det rette beredskab på byggepladsen?
  • Er der styr på, hvem der er ansvarlig for de forskellige aktiviteter?
  • Er der styr på dokumentations- og betalingsforhold?
  • Er alle, herunder alle medarbejdere, informerede om vinterforholdsreglerne?

(Kilde: Teknologisk Institut)

 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.203