23948sdkhjf

Knauf udfaser fibergipspladen

- Det er vores opfattelse, at den klassiske fibergipsplade er et ganske udmærket produkt isoleret set. Men det er samtidig vores opfattelse, at der er visse uhensigtsmæssigheder forbundet med især forarbejdningen af den type plader.

Det siger kommerciel direktør Jess Gregersen om baggrunden for, at Knauf A/S har besluttet at udfase fibergipsplader fra sit sortiment.

Hobro-virksomheden, der er en del af Knauf-gruppen med hovedsæde i den tyske by Iphofen, skriver i en pressemeddelelse, at man i stedet vil satse på produkter som Light Board og Ultra Board, som dels er lettere og dels kan skæres med en kniv.

- Fibergipsplader har en sammensætning, som gør, at de overvejende skal skæres med maskiner. Vi mener, at det giver gener for håndværkerne i forhold til især støj og støv, ligesom det i nogen grad medfører tunge løft, forklarer Jess Gregersen.

Hertil kommer det miljømæssige aspekt:

- Hvor en kartongipsplade principielt kan genbruges 100 %, så er udgangspunktet, at fibergipspladerne skal i deponi, da vi ikke har genvindingsmuligheder for dem. Rent miljømæssigt synes vi at det er den forkerte retning i 2017, siger Jess Gregersen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14