23948sdkhjf

Flere end 5.000 besøgte Arne Jacobsen

Et tilløbsstykke”.

Det er meldingen fra Realdania By & Byg efter en weekend, hvor offentligheden blev budt inden for i det hus, som den verdensberømte arkitekt Arne Jacobsen tegnede til sig selv og sin familie i 1929-1931.

Flere end 5.000 gæster besøgte den ikoniske funkisvilla på Gotfred Rodes Vej i Charlottenlund, som Realdania By & Byg for godt ti år siden købte og restaurerede med det formål at bevare huset for eftertiden.

I dag står den hvide funkisvilla som et ikon for Arne Jacobsens internationale periode. Ifølge administrerende direktør Peter Cederfeld fra Realdania By & Byg er villaen et mønstereksempel på, hvorfor arkitekternes egne private huse ikke blot står som minde om arkitekterne, men også er med til at fortælle om dansk bygningskultur.

- I sine egne huse var Arne Jacobsen både arkitekt og bygherre og skulle ikke gå på kompromis. Her kunne nye muligheder prøves af. Både Arne Jacobsens egne huse og andre danske arkitekters egne huse har på flere måder dannet forbillede og været banebrydende, og derfor er de særligt interessante, når enfamiliehusets historie skal fortælles, siger Peter Cederfeld i en pressemeddelelse.

Siden Realdania By & Byg overtog Arne Jacobsens hus, har det været lejet ud til privat beboelse. Når huset en sjælden gang skifter lejer, bliver offentligheden inviteret inden for. Sådan som det var tilfældet i den forgangne weekend.

Selv om huset på Gotfred Rodes Vej på mange måder var indrettet som en klassisk borgerlig villa, så pegede det også fremad mod nye tider: Ventilationsanlæg under vindueskarmene, særlige kobberbakker til urtepotter, stålbordplader i køkkenet og en skibsagtig jerntrappe til tagterrassen var klare moderne elementer.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11