23948sdkhjf

Danmarks første helårs havnebad til Aalborg

Landets første havnebad, der kan bruges hele året, skal opføres i Aalborg. Lokale- og Anlægsfonden har netop bevilliget 3 mio. kroner til projektet.
Aalborg Kommune arbejder i disse år på at skabe nyt liv på byens centrale havnefront. Med det nye havnebad - der skal opføres i nær tilknytning til den nyligt anlagte ”Jomfru Ane Parken” - stræber man på at skabe et attraktivt byrum, der henvender sig til en stor del af byens befolkning.

Der er tale om en videreudvikling af det meget populære havnebad i København, men til forskel fra anlægget i hovedstaden vil Aalborgs havnebad være åbent om vinteren. Projektet kommer til at indeholde to børnebassiner, arealer for motionssvømmere, vinterbadere samt udspringere. Derudover vil der være sauna, omklædningsfaciliteter og en udsigtsplatform.

Havnebadet er tegnet, så det vil give udseende af et skib, der ligger til kaj. Det skal anlægges på flydende betonpontoner, og de centrale bygningsdele samt dækket opføres i træ. Flådens samlede areal bliver 1.635 m², heraf bliver selve bygningen på 148m².

Projektet har et budget på 12 mio. kroner, hvoraf Lokale- og Anlægsfonden - som også stod bag udviklingen af havnebadet i København - betaler de 25 %:

- Havnebadet er en stor succes i København i sommerhalvåret, og det er derfor logisk at videreføre den succes i en helårsversion. Aalborg har sat gang i en helhjertet og meget seriøs satsning på at gøre byens havnefront til et sted, hvor der sker noget. Med havnebadet og Nordkraft, som Fonden også har støttet, vil der blive skabt et byområde, der ikke kun vil sætte Aalborg på danmarkskortet - men også på europakortet, siger fondens direktør, Torben Frølich.

Kilde: Aalborg Kommune

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094