23948sdkhjf

Virkemidler til energibesparelser i byggeriet

Forskere fra Statens Byggeforskningsinstitut har udviklet et virkemiddelkatalog, der skal få danske boligejere til at investere i energirenovering.
Det halter med energirenoveringerne i de danske boliger, men der er ingen grund til at antage, at det skyldes manglende viden hos boligejerne.

Det er i hvert fald konklusionen hos forskerne Søren Aggerholm, Ole Michael Jensen og Kim B. Wittchen, der er forfattere til rapporten ”Virkemidler til fremme af besparelser i bygninger”.

Rapporten er én af tre aktuelle publikationer fra Statens Byggeforskningsinstitut om energieffektivisering af bygninger, og de tre forskere påpeger, at bygningsejerne i dag ikke oplever en tilstrækkeligt stor tilskyndelse til at gå i gang med energirenoveringer.

De har på den baggrund opstillet et katalog med virkemidler, der skal være med til at fremskynde forbedringer i den eksisterende bygningsmasse, og Wood Supply gengiver her et udpluk af forskernes anbefalinger:

1. Landsdækkende klima- og energisparekampagner
2. Statslige tilskud, lån eller rentefradrag
3. Skrotningspræmier eller nedrivningstilskud
4. Succeshistorier med tekniske og arkitektoniske løsningsforslag
5. Grøn ejendomsbeskatning

Fakta
30-35 % af energiforbruget til opvarmning af bygninger kan spares gennem investeringer med en fornuftig tilbagebetalingstid. Det vil sige besparelser, der umiddelbart er teknisk mulige at gennemføre inden for rammerne af almindelige 20 eller 30-årige byggelån.

Besparelsespotentialet består af tiltag, der gennemføres sammen med almindelig vedligeholdelse og renovering af bygninger, men der er også besparelser at hente på "her og nu"-tiltag.

Læs mere om virkemidlerne på www.sbi.dk

Kilde: Aalborg Universitet

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094