23948sdkhjf

NCC bag første Green House i Århus

Zenit Company House bliver 25 % mere energieffektiv end eksisterende myndighedskrav.
Torsdag blev første spadestik til det nye energivenlige Company House taget i det vestlige Århus. Det nye kontorbyggeri - der opføres af NCC Property Development - opfylder som det første byggeri i Århus EU’s krav til en ”Green Building”, der betyder, at bygningens energiforbrug skal ligge 25 % under den eksisterende, nationale energiramme.

Energibesparelserne i en Green Building opnås blandt andet ved, at man isolerer bedre, gør huset tættere, bruger bedre vinduer med mindre varmetab. En metode er også at bruge større rør til ventilation, så modstanden bliver mindre og anlægget billigere i drift.

Andre tiltag er, at man sparer på varme, køling og ventilation uden for arbejdstiden og fx bruger lysstyring, så lyset slukker automatisk, når der ikke er nogen i rummene.

Zenit Company House i Århus er tegnet af det danske arkitektfirma Aarhus Arkitekterne A/S i samarbejde med ingeniørfirmaet Midtconsult A/S.

Når byggeriet er færdigt til nytår vil det rumme ca. 20.000 m2 og 1.000 arbejdspladser. Bygningen bliver fem etager høj og opføres i en kombination af hvid beton og glas.

Kilde: NCC

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094