23948sdkhjf

Røde tal hos Lightyears

Lysproducenten formåede trods en fordobling af bruttofortjenesten ikke at hente overskud i 2007/08.
Bruttofortjenesten endte på 5,1 mio. kroner mod 2,3 mio. i 2006/07. Der var også stor fremgang at spore på bundlinjen, hvor man dog endte med et underskud før ekstraordinære poster og skat på 2,1 mio. kroner mod et minus på 4,0 mio. året før.

Det er Lightyears’ tredje leveår, og på den positive side har man noteret en omsætningsvækst på 35-40 %, hvilket var bedre end budgetteret. Dog blev også Lightyears i slutningen af 2008 påvirket af den økonomiske afmatning og deraf vigende efterspørgsel:

- Resultatet for 2007/2008 lever ikke helt op til forventningerne opstillet i budgettet, men på baggrund af den vigende efterspørgsel i den sidste del at året betegnes som tilfredsstillende. Såvel dækningsgraden som omkostninger har udviklet sig på linie med eller bedre end forventet, skriver Lightyears i sit årsregnskab.

Virksomheden har ligeledes investeret markant i produktudvikling, og det ventes at få en væsentlig positiv effekt på omsætningen i de kommende år. I indeværende regnskabsår vurderer man dog markedssituationen som meget usikker på grund af finanskrisen.

Det forventes at påvirke både indtjening og udvikling i negativ retning. Dette forventes dog opvejet af den fortsatte produktudvikling, og alt i alt forventer man også vækst i 2008/09.

Kilde: Lightyears

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111