23948sdkhjf

Junckers ramt af byggekrisen

Trægulvsproducenten har det seneste år afskediget 10 % af arbejdsstyrken og ser i 2008 ud til at få sit første underskud siden en stor rekonstruktion i 2004.
Ifølge dagbladet Børsen står trægulvsproducenten Junckers foran underskud og et drastisk dyk i omsætningen.

Virksomheden realiserede i første halvår af 2008 et underskud før skat på 15,3 mio. kroner, og eftersom årsregnskabet først fremlægges i maj, vil administrerende direktør Carsten Chabert endnu ikke give præcise tal for 2008.

Han tilkendegiver dog, at der vil være røde tal på bundlinjen:

- I 2008 vil omsætningen falde med omkring 20 %, og det er klart, at det får kraftig effekt på resultatet. Vi har i hele 2008 forsøgt at reducere risikoen for et fald i omsætningen. Det har vi gjort ved at intensivere vores salgsstrategi og skære kraftigt i vores omkostninger og især ved at reducere vores arbejdskapital, forklarer han.

Ifølge Carsten Chabert har tilpasningerne gjort Junckers til en mere fleksibel virksomhed, og han tror, at virksomheden vil stå stærkere ved udgangen af 2009, end da året begyndte:

- Vi har gået hele forretningen igennem. Opgaven har været at gøre os lettere og mere fleksible, så vi kan gennemføre 2009 uden stor resultatmæssig risiko, selvom vores omsætning skulle falde yderligere, forklarer han.

I 2007 omsatte Junckers Industrier for 728 mio. kroner og fik et bundlinjeresultat på godt 17 mio. kroner.

Kilde: Børsen

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11