23948sdkhjf

Stort underskud hos Nordicom

Ejendomskoncernen kom ud af 2008 med et underskud før skat på 263 mio. kroner. Det er mere end en halv mia. lavere end resultatet fra 2007.
Målt på såvel indtjening som omsætning bød 2008 på betydelig tilbagegang for ejendomsudvikleren Nordicom.

Sammenlignet med 2007 faldt omsætningen med næsten 200 mio. kroner til knap 553 mio., mens 2007-resultatet på 292 mio. kroner før skat blev forvandlet til et underskud på 263 mio. kroner.

Nordicom oplyser i sin årsberetning, at lejeindtægterne fra koncernens ejendomme - med en fremgang på 28,4 % - har været tilfredsstillende. Tilbagegangen skyldes derfor udelukkende færre afleverede udviklingsprojekter.

- Faldet skyldes overordnet betydeligt dårligere markedsforhold på udviklingsområdet samt negative dagsværdireguleringer som følge af den globale finanskrise og generelle negative markedsudvikling, lyder det.

Nul-resultat før værdireguleringer og salg i 2009
Ledelsen forventer, at den nuværende markedssituation fortsætter i 2009, og derfor arbejder Nordicom på at nedbringe tomgangen i den bestående udlejningsportefølje og maksimere lejegrundlaget. Nettoeffekten heraf forventes at medføre øgede lejeindtægter i niveauet 15 mio. kroner.

Der foretages endvidere en løbende tilpasning af organisationen, herunder nedbringelse af de samlede kapacitetsomkostninger og frasalg af de ejendomme, der ikke passer til de krav, som stilles til den fremtidige portefølje.

På den baggrund forventer man i 2009 et nul-resultat før værdireguleringer og salg af ejendomme.

Om Nordicom
Nordicom A/S er stiftet i 1989 og har aktiviteter på ejendomsmarkederne i Danmark, Sverige og Tyskland. Selskabet er beskæftiget inden for investeringer i ejendomme, projektudvikling og ejendomsrelateret finansiering på flere forskellige geografiske markeder.

Kilde: Nordicom

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.068