23948sdkhjf

Demokratiske boliger på Trekroners sidste boliggrund

Danielsen Architecture er arkitekten bag 12.700 m² boligbyggeri i Roskilde-bydelen.

Ejendomsudvikleren AKF Koncernen har købt det sidste boligbyggefelt i Trekroner i Roskilde og har valgt Danielsen Architecture som arkitekt på projektet ”Lysalleen”.

Danielsens arkitekter og landskabsarkitekter har i samarbejde med ingeniørfirmaet Dines Jørgensen & Co igangsat den detaljerede planlægning af det 12.700 m² store projekt, der lægger op til ”en demokratisk blanding af boliger, hvor alle ejer stort set det samme og er fælles om alt andet”, skriver Danielsen Architecture i en pressemeddelelse.

De færdige boliger forventes klar til indflytning i slutningen af 2018. 

Den sidste brik i puslespillet
Grunden ved Lysalleen er det sidste areal i Trekroner Vest og markerer afslutningen på 15 års byudvikling. Lysalleen bliver et offentligt byrum med en ’rambla’, der skal invitere til ophold og aktivitet og opfylde lokalplanens ønske om ”forstærket bymæssighed”.

Danielsen har placeret bebyggelsen som en vifte i landskabet for at skabe varierede grønne områder og fælles gårdrum mellem boligerne.

Ydermere skal der anlægges tagterrasser med adgang for alle beboere med udsigt over Trekroner Sø. På denne måde opnås tre solbeskinnede fællesområder med terrassegulve, som også kan holde til selskaber og udendørs fællesaktiviteter.

Lejlighederne udformes med stor iboende fleksibilitet. Således vil det være muligt at flytte vægge og tilpasse sin bolig efter egne ønsker og behov. Boliger og erhvervslokaler etableres som ejerlejligheder.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126