23948sdkhjf

Ejendomsgigant solgt for 1 euro

Den tyske ejendomskoncern, Trackside, overtager islandsk-ejede Landic Property, som blandt andet står bag det store Lighthouse-projekt i Århus. Købssummen lyder på 1 €. Til gengæld får sælgerne 20 % af aktiekapitalen.
Bankerne bag Landic Property forærer reelt 80 % af selskabet til den store, privatejede ejendomskoncern Trackside mod at få del i en eventuel fremtidig gevinst. Det skriver Business.dk.

- Allerede sidst i oktober med krakket på Island stod det klart, at vi ikke kunne fortsætte uden en reel ejer. Alternativet var at sælge ejendommene stykvis, og i det nuværende marked ville det være en langt dårligere forretning, siger Landics danske direktionsmedlem Michael Sheikh.

Landic-koncernen råder over en ejendomsportefølje på mere end 35 mia. kroner, og denne overgår altså nu til Trackside, der hovedsageligt er involveret i tyske hoteller. Ifølge Business.dk overtager det tyske selskab alle besiddelser i Danmark og Sverige med aktie-bytte, mens der i Finland bliver lagt en sum modsvarende friværdien.

Landic ejede 44 ejendomme i Danmark og stod desuden bag planerne om Danmarks højeste bygning - Lighthouse - på Århus Havn.

Kilde: Business.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11