23948sdkhjf

Nyt maritimt uddannelsescenter på vej i Svendborg

Fondsdonation på 100 mio. kr. kickstarter ambitiøst projekt. Arkitektkonkurrence udskrives i løbet af en måneds tid.

I 2019 eller 2020 samler Svendborg International Maritime Academy (Simac) alle sine aktiviteter i et nyt maritimt uddannelsescenter på havnen i Svendborg.

Det er en donation på 100 mio. kr. fra A. P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney, der muliggør de ambitiøse planer om at opføre et topmoderne byggeri med laboratorier, værksteder, undervisningslokaler og studiearbejdspladser.

- Vi har i flere år arbejdet målrettet mod at kunne realisere vores drøm om et nyt maritimt uddannelsescenter på Svendborg Havn. Vi er meget glade og stolte over, at vores indsats har båret frugt, og at fonden har valgt at tilgodese os med så stort et beløb, siger Simacs direktør Jesper Bernhardt i en pressemeddelelse.

Det nye uddannelsescenter bliver en central del af en arkitektkonkurrence, som en nystiftet erhvervsdrivende fond udskriver i løbet af en måned tid. Ifølge Fyens.dk skal konkurrencen finde bud på en samlet udvikling af det 70.000 kvadratmeter store område fra Nyborgvej til Nordre Kaj i Svendborg.

Foruden Simac-byggeriet på cirka 12.500 kvadratmeter omfatter konkurrencen et 2.500 kvadratmeter stort maritimt erhvervsbyggeri samt en kommunalt ejet havnepark og en ny pumpestation til selskabet Vand og Affald. Desuden åbner projektet mulighed for en fritlægning af Kobberbækken.

- Vi vil ikke risikere at havne som et af de klassisk dårlige eksempler på, hvordan man moderniserer en havn og ender med noget, der er vindomsust, kedeligt og tomt. Det kan vi finde rigtig mange steder i Danmark, og vi ønsker os et levende område med alle de aktiviteter, vi overhovedet kan tænke ind i det, siger direktør Jesper Bernhardt til Fyens.dk.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109