23948sdkhjf

Højhus-karré på vej i Odense

Ejendomsinvestor vil bygge 28.000 kvadratmeter i op til 60 meters højde ved banegården.

By- og Kulturudvalget i Odense Kommune sagde tirsdag ja til at igangsætte en forudgående høring for Rugårdsvej 3 i Odense.

Beslutningen er første skridt mod en ny markant højhus-karré, som Opus og Lillebælt Gruppen ønsker at opføre på hjørnet af Rugårdsvej og Jarlsberggade, sydvest for Odense Banegård.

Det såkaldte ”Karré 4”-projekt er et nybyggeri med et etageareal på op til 28.000 kvadratmeter, hvilket svarer til godt 300 nye boliger. Udvikleren, der samarbejder med arkitektfirmaet C.F. Møller på projektet, ønsker desuden at give mulighed for højhuse i op til 60 meter.

Den eksisterende kommuneplan giver imidlertid blot mulighed for at bygge 14.500 kvadratmeter i op til 45 meters højde. Den forudgående høring er en forudsætning for en senere ændring af kommuneplanen og skal over de kommende to uger være med til at afklare, om grundlaget for en realisering af projektet er til stede. Herefter skal der i givet fald udarbejdes et kommuneplantillæg og en lokalplan for området.

- Vi oplever fortsat en stor interesse for at investere i byen, og det skal vi understøtte og udvikle. Store private investeringer skaber et fundament for Odenses udvikling og velfærd i de kommende år. Det tilfører værdi til både byen og borgerne, siger by- og kulturrådmand Jane Jegind (V).

Hos Opus glæder administrerende direktør Jens Belling sig over, at høringsprocessen nu sættes i gang.

- Vi håber naturligvis at kunne komme i gang med et rigtig spændende projekt i midten af Odense. Der sker meget i byen i disse år, og vi kommer med et flot byggeri, som vil være et smukt bidrag til centrum. Nu kan politikerne vedtage høringen, og vi glæder os til at følge processen – og til at komme i gang, siger Jens Belling.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109