23948sdkhjf

Carlsberg vil af med gigantisk byggeprojekt

Bryggeriet ønsker ikke længere selv at stå for udviklingen af det store byggeprojekt på sin 33 hektar store grund i Valby og vil derfor sælge grunden hurtigst muligt. Det kan dog blive svært at realisere på denne side af årsskiftet.
Tilbage i maj 2007 vandt tegnestuen Entasis konkurrencen om byggeprojektet ”Vores By”, der efter planen kommer til at rumme 600.000 m2 byggeri - heraf 45 % til boliger, 45 % til erhverv og 10 % til kultur, idræt, institutioner og lignende.

Projektet skal opføres på den tidligere Carlsberg-grund i Valby, men nu har bryggeriet ikke længere lyst til at stå for den gigantiske byggeproces.

Carlsberg har derfor hyret en investeringsbank til at opsøge investorer til at overtage milliardprojektet, og administrerende direktør Jørgen Buhl Rasmussen lægger ikke skjul på, at han gerne ser et snarligt salg:

- Vi er proaktive og opsøger folk. Vi sidder ikke bare og venter på, at folk kommer til os - vi tager også kontakt. Vi er ude at sondere terrænet, og vi er åbne for alle konstellationer. Men generelt kan man sige at det ikke er vores hensigt at være den, der udvikler hele dette område, det er der nogle andre, der skal gøre, siger han til Børsen.

Målet er at få grunden afhændet allerede i år, men det bliver svært, lyder vurderingen fra ATP Ejendomme, der er blandt de institutionelle investorer, som er blevet kontaktet i sagen:

- Vi har kigget på det, og det er et utroligt spændende projekt. Men projektet rummer mange udfordringer, som gør det til en stor mundfuld for investorer. Først og fremmest er det et enormt projekt. 600.000 m² er meget - selv for København - at absorbere, siger direktør Michael Nielsen til Børsen.

Grunden vurderes i dag at have en værdi på 3-4 mia. kroner, men det mener Michael Nielsen umiddelbart ikke ikke, at Carlsberg skal sætte næsen op efter:

- Det kunne man måske nok få, hvis det hele blev bebygget i dag og aktiveret i morgen, men det er jo ikke tilfældet. Det er et meget langt udviklingsforløb - formentlig op mod 20 år - inden den sidste mursten er stablet derude. Det betyder, at man skal gennem flere økonomiske cykler, og det gør det som investor svært at håndtere i forhold til en egentlig realistisk forretningsplan for området, lyder ATP-direktørens vurdering.

Kilde: Børsen

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125