23948sdkhjf

VKR afviser beskyldninger om skattefusk

Velux-ejeren blev fredag i Berlingske Tidende anklaget for skattefifleri, men koncernen afviser beskyldningerne og kalder artiklen useriøs.
VKR-koncernen kom tilbage i februar i centrum for en kompleks sag om tyveri af software, og fredag blev industrigiganten udsat for nye bedragerianklager.

Ifølge Berlingske Tidende skulle selskabet General Solar System, der er en del af VKR, have udbetalt 540.000 kroner uden om det danske skattevæsen til en medarbejder, som i forvejen har fået udbetalt løn i Danmark:

- Når han har fået løn udbetalt i Danmark, har man jo fra selskabets side accepteret, at han er ansat i Danmark, og så kan man ikke udbetale løn til en kanal-ø, for så skal der simpelthen tilbageholdes kildeskat i Danmark af den løn, han får udbetalt, vurderer revisor og skatterådgiver Thorbjørn Helmo Madsen over for Berlingske Business.

Hos VKR afviser man imidlertid anklagerne. Kommunikationschef Anette Haaning oplyser, at koncernen havde forsynet Berlingske med dokumentation for, at gældende regler er fulgt i sagen, og hun mener på den baggrund, at artiklen er useriøs:

- Denne viden havde Berlingske Tidende inden artiklen blev trykt, og artiklen rejser derfor en falsk anklage, og vi kan naturligvis ikke være tjent med en så useriøs journalistisk behandling, der skader såvel GSS' som hele VKR Gruppens image. Ligeledes er der en lang række faktuelle fejl, sammenblanding eller udeladelser af korrekte sammenhænge i artiklen, som vi på forhånd gentagne gange har gjort Berlingske Tidende opmærksom på. Det burde en ellers seriøs avis næppe være tjent med, siger hun.

Kilde: Berlingske Tidende / VKR Holding

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078