23948sdkhjf

Svovl og strontium i kinesiske gipsplader

Det amerikanske miljøagentur har netop kortlagt indholdet i kinesiske gipsplader. Det viser sig, at de er fyldt med svovl og strontium. Gipspladerne sælges ikke herhjemme.
320 husejere i 16 amerikanske stater har klaget over en stank af rådne æg, hovedpine, næseblod og korroderede kobberrør. Derfor har det amerikanske miljøagentur EPA nu dokumenteret af gipsplader fra Kina afgiver svovlforbindelser.

De kinesiske gipsplader blev i undersøgelsen sammenlignet med amerikansk producerede gipsplader. Undersøgelsen viste, at der i de kinesiske plader var svovl i koncentrationen 83-119 ppm, mens der overhovedet ikke var svovl i de amerikanske plader. Det skriver Ingeniøren.

Derudover fandt EPA strontium i koncentrationen 2570-2670 ppm, hvor de amerikanske plader kun indeholdt mellem 244 og 1130 ppm.

EPA vil dog ikke fastslå, at der er en sammenhæng mellem generne og de kinesisk producerede plader.

De danske gipsproducenter understreger, at der ikke findes slige problemer i Danmark, da gipspladerne ikke forhandles her.

- Vi kender kun til problemet fra USA. Ikke fra vores andre markeder. Vi har godt nok produktion i Kina, men vi fører en streng kontrol med det der, siger Technical Director for Systems and Innovation hos Gyproc, Bo Larsson til Ingeniøren.

Kilde: Ingeniøren

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094