23948sdkhjf

C.F. Møller-selskab med i udvikling af Stockholm-bydel

Berg Arkitektkontor, som er en del af Arkitektfirmaet C. F. Møller, skal sammen med Foster + Partners udvikle masterplanen for en gennemgribende forvandling af ”Slussen” midt i den svenske hovedstad.
Fra faldefærdig betonkonstruktion til en attraktiv destination midt i byen.

Sådan lyder visionen for konsortiet Foster + Partners og Berg Arkitektkontor, der i de kommende år skal stå bag udviklingen af en masterplan for det centrale Stockholm, hvor man ønsker at styrke sammenhængen mellem Gamla Stan og Södermalm.

- Forslagets udgangspunkt giver helt nye forudsætninger for pladsen i og med at fodgængere og vandtrafikken prioriteres – i modsætning til 1930’s modernistiske plan, hvor biltrafikken var i centrum, forklarer Julian Weyer, partner hos C.F. Møller.

Ny front mod vandet
Gamla Stan og Södermalm bliver fremhævede på hver sin side af det frilagte vandspejl, hvor havvandet møder Mälaren. Efter i mange år at have været adskilt af en labyrint af veje, forbindes de to øer af en elegant gangbro af rette og svungne linier, som danner det manglende led i Stockholms nord-sydgående promenadestrøg.

Masterplanen giver Södermalm en ny front mod vandet, og kajer og bebyggelser på begge sider indgår i udformningen som integrerede dele af byens struktur. Byggefelterne, som vil forme det nye kvarter, er moderne i deres indhold, og ligger i forlængelse af de omgivende bebyggelser så der dannes nye gader og pladser. De er udlagt så fleksible, at der kan skabes et righoldigt og varieret indhold, fra kultur og underholdning til erhverv, boliger og hotel.

Kan afføde nye opgaver
Hos C.F. Møller ser man med spænding frem mod datterselskabets samarbejdet med Foster + Partners og ikke mindst de udfordringer, der er forbundet med det store projekt:

- Tilsammen udtrykker vi både tillid til og respekt for opgaven med at udforme denne forsømte, men yderst betydningsfulde del af Stockholm for kommende generationer - et projekt der med sikkerhed vil afføde en række spændende delopgaver henover de næste 5-10 år, slutter Julian Weyer.

Kilde: Arkitektfirmaet C.F. Møller

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11