23948sdkhjf

Utilfredshed med Sjælsø-regnskab

Sjælsø Gruppens halvårsregnskab viser et underskud før skat på 396 mio. kroner, og ledelsen betegner udviklingen som meget utilfredsstillende.
Årsagen til de dystre tal fra Sjælsø Gruppen skal findes i en kombination af flere faktorer: begrænset nysalg af projekter i perioden, relativt høje liggeomkostninger vedrørende selskabets pipeline af projekter samt fortsat høje kapacitetsomkostninger.

Der er indgået betinget aftale med selskabets hovedbanker og storaktionær om styrkelse af selskabets kapitalgrundlag med ca. 600 mio. kroner til sikring af selskabets fortsatte drift.

Udsigterne for 2009 og 2010 er fortsat meget usikre og afhængige af en positiv udvikling på såvel ejendomsmarkedet som de finansielle markeder, herunder adgangen til finansiering af projekter for både Sjælsø og koncernens kunder.

Der forventes nu for hele 2009 et underskud på 450-550 mio. kroner før skat, og som følge af den negative udvikling har ledelsen iværksat en spareplan, som ved udgangen af 2010 skal have reduceret de årlige omkostninger med 100 mio. kroner. Blandt tiltagene er blandt andet nedskæringer på personalesiden, hvor Sjælsø over en periode har sagt farvel til godt 100 ansatte.

Kilde: Sjælsø Gruppen

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078