23948sdkhjf

MT Højgaard-regnskab bedre end forventet

Et halvårs-overskud før skat på 165 mio. kroner får entreprenørkoncernen til at opjustere forventningerne til hele regnskabsåret.
MT Højgaard har netop offentliggjort regnskabstallene for årets første seks måneder, og de vidner - markedsforholdene taget i betragtning - om et godt resultat.

Omsætningen udgjorde 4,3 mia. kroner, hvilket er 19 % lavere end i 2008, mens overskuddet før skat på 165 mio. kroner svarer til en tilbagegang på 6 %. Det er dog bedre end forventet, og udviklingen får nu MT Højgaard til at opjustere forventningerne til resultatgraden for hele året fra 2-3 % til 3 %:

- Vores ordrebeholdning ( 9,7 mia., red. ) og markedsudsigterne ved indgangen til andet halvår giver forventning om en lidt højere aktivitet i 2. halvår, end der er realiseret i 1. halvår. For 2009 forventes omsætningen at blive på cirka 9 mia. kroner mod en tidligere forventning på cirka 10 mia. kroner, oplyser MT Højgaard i en fondsbørsmeddelelse.

Via datterselskabet Lindpro har MT Højgaard i årets første halvdel overtaget ejerskabet af mh Martin Hansen A/S, hvilket ventes at tilføre Lindpro stærke specialkompetencer inden for industri og automation.

Aktiviteterne i Martin Hansen omfatter 90 medarbejdere, og købet har ikke væsentlig indflydelse på MT Højgaards omsætning og resultat i 2009. Den endelige goodwill er endnu ikke opgjort.

MT Højgaard a/s er ejet af Højgaard Holding a/s (54 %) og Monberg & Thorsen A/S (46 %).
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.117