23948sdkhjf

Ikoniske højhuse står til nedrivning

De fire boligselskaber i Brøndby Strand Parkerne har igennem længere tid forsøgt at finde en løsning til at fjerne miljøgiften PCB fra fem af de ikoniske højhuse i Brøndby Strand.

Det er ikke lykkedes at finde en metode, som både er teknisk holdbar og økonomisk forsvarlig. Derfor har styregruppen for de fire boligselskaber i fællesskab besluttet at indstille, at de fem 16-etagers højhuse skal rives ned, skriver blboligen.dk.

Udover at indeholde miljøgiften PCB er der i de fem højhuse også problemer med nedbrudt beton og utidssvarende installationer.

Det anslås, at nedrivningen af de fem PCB-ramte højhuse kan holdes på et budget på lige over 200 millioner kroner. Omvendt ville den billigste renovering, som kunne sikre sunde boliger i de fem højhuse, koste omkring 780 millioner kroner, skriver blboligen.dk.

En nedrivning af almene boliger kræver en godkendelse fra beboerne i de respektive boligafdelinger, Brøndby Kommune og Transport, Bygnings og Boligministeriet. Der er derfor stadig længe til, at en eventuel nedrivning vil kunne gennemføres.

Beboerne i Brøndby Strand har modtaget et orienteringsbrev om situationen onsdag morgen. For beboerne i de fem berørte højhuse betyder det, at de skal genhuses. Boligorganisationerne i Brøndby Strand kan endnu ikke sige, hvornår genhusningerne begynder, men man regner med at melde en tidsplan ud i løbet af efteråret.

PCB var almindeligt benyttet i alle former for byggeri frem til starten af 1970’erne. Alle almene boliger bygget i den periode, hvor PCB blev anvendt, er blevet screenet med henblik på at se, om der forekommer PCB i sundhedsskadeligt omfang. Det gælder også Brøndby Strand, hvor man ved, at det kun er et problem i de fem højhuse – men ikke i de øvrige boliger.

Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078