23948sdkhjf

Dansktegnede omsorgsboliger på vej

Også i Norge stiger antallet af demente. I Kristiansand gør de noget ved det

Sammen med Lund + Slaatto og Gullik Gulliksen Landskapsarkitekter har Friis & Moltke vundet konkurrencen om 40 omsorgsboliger, zonekontor og dagcenter på Strømme Senter i Kristiansand.

Plejeboligerne skal huse beboere med en demensdiagnose og dermed behov for døgnpleje.

Med konceptet Byen for Livet, har arkitekternes vision for projektet været at skabe en meningsfuld hverdag for beboerne, "hvor der bliver taget hånd om individuelle behov i hjemlige og trygge rammer og med udgangspunkt i "landsby-tankegangen", som Friis & Moltke skriver i en pressemeddelelse om projektet.

Læs også: Byg for bedre demensliv

Stigende behov
Som det fremgår af artiklen herover, vil der i fremtiden opstå et stigende behov for demensboliger, og derfor har dommerne i arkitektkonkurrencen også vurderet, at Byen for Livet indeholder "et klart og gennemført arkitektonisk koncept af en meget høj kvalitet. Randbebyggelsen som omkranser en friere organisk bygningsmasse i midten, skaber en flot vekselvirkning mellem gader og pladser, der indeholder forskellige funktioner og skaber spændende vandringer gennem området", skriver dommerne i deres betænkning.

Arkitekterne får ros for at tænke på, at alle i bofællesskabet skal have mulighed for at bevæge sig ud i naturen uden brug af trapper eller elevator.
kargaard

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063