23948sdkhjf

Nyt P-hus i fare for nedstyrtning

Flere bygninger blev onsdag formiddag evakueret fra de omkringliggende bygninger, da det stod klart, at et stort p-hus under opførelse i Aalborg Vestby er nedstyrtningstruet.
På hjørnet af Kastetvej og Badehusvej i Aalborg Vestby er firmaet C.W. Obel Ejendomme i disse måneder i gang med at opføre et spritnyt p-hus.

Onsdag formiddag blev der imidlertid slået alarm fra byggepladsen, fordi nogle håndværkere havde opdaget at en bærende betonbjælke ikke var i vatter.

Det betyder nedstyrtningsfare, hvilket fik politiet til at afspærre dele af området. Samtidig valgte ordensmagten at evakuere folk i de omkringliggende bygninger.

I løbet af onsdag eftermiddag holdt rådgivere møder for at finde ud af, hvor galt det stod til med p-huset, og ingeniørfirmaet Rambøll blev tilkaldt for at lave beregninger. Aalborg Kommune har imidlertid forlangt, at endnu et firma skal foretage uvildige beregninger af husets stabilitet.

Der vil således ikke blive truffet nogen afgørelse, før resultaterne af disse undersøgelser foreligger. Ifølge Torben Enggaard - direktør hos Ambercon, der har leveret betonelementerne til huset - er huset dog ikke i fare for et kollaps:

- Det er en simpel proces at rette op på skævheden. Man løfter p-dækket med nogle donkrafte, retter væggen op igen og sænker p-dækket igen. Det er hverdag for os, det er let at rette op, fastslår han over for Nordjyske Medier.

C.W. Obel Ejendommes parkeringshus skal efter planen skal stå færdigt i oktober.


Illustration: Aalborg Kommune

Kilde: Nordjyske

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094