23948sdkhjf

Første blandede boligbyggeri på vej i Aalborg

Calum A/S er klar til at indlede første etape af byggeriet på den 360.000 m2 store eternit-grund. Det er første gang, der opføres blandede lejer- og ejerboliger i Aalborg.
Tilbage i 2004 besluttede Dansk Eternitfabrik at stoppe sin produktion i Aalborg, og siden er der udarbejdet nye planer for den 360.000 m2 store industrigrund.

Den lokale ejendomsudvikler, Calum, har købt mere end 18.000 m2 af grunden, og i samarbejde med Himmerland Andelsboligforening indleder selskabet nu opførelsen af to ejendomme på toppen af den skrænt, der afgrænser grunden mod syd.

Der bliver tale om 40 i ejer- og lejeboliger på i alt 4.000 etagemeter, og såfremt en ny lokalplan for området vedtages, bliver det første gang, at de to boligformer blandes i Aalborg:

- Vi har fået en enestående mulighed for at prøve noget nyt på Aalborgs vel flotteste beliggenhed, og som boligforening skal vi tilbyde gode boliger til lejere fra alle samfundsklasser, siger formanden for Himmerland Andelsboligforening, Peter Anker, til Nordjyske Medier.

På cirka 1/3 af Calums grund står nogle af de gamle fabriksbygninger fortsat. Efter planen skal de renoveres og give plads til flere boliger, institutioner, kontorer og dagligvarebutik:

- Vi blander nyt og gammelt. De gamle fabriksbygninger er en vigtig del af Aalborgs industrielle historie, og der er fantastiske muligheder for indretning i de gamle bygninger, siger direktør Henrik Calum.

Calum-projektet udvikles i tæt samarbejde med arkitektfirmaet Kjær & Richter.


Illustration: Aalborg Kommune - billede fra den gamle eternitfabrik.

Kilde: Nordjyske

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109