23948sdkhjf

Hjørring-skole ombygges efter passivhus-koncept

Som led i markant udvidelse og nyindretning af EUC Nord viser Bjerg Arkitektur vejen med landets første passivhusskole, der året rundt bliver selvforsynende med varme.
Sammen med Grontmij | Carl Bro har Bjerg Arkitektur gjort klar til en udvidelse og nyindretning af EUC Nord i Hjørring, som over det næste år forvandles til landets første skole i passivhusstandard.

Projektet omfatter ny hovedindgang, nyindretning og forvandling af de eksisterende lokaliteter samt opførelse af et helt nyt passivhus på 1.200 m²:

- Det er stort, at Nordjylland går forrest med udvikling og opførelse af bæredygtigt offentligt byggeri, som lever op til fremtidens energinormer, siger udviklingsleder René Martin Larsen fra Bjerg Arkitektur.

Modelkonstruktioner skal hindre fejl
René Martin Larsen fortæller, at renoveringsprojektet er udviklet i tæt samarbejde med skole-ledelsen.

Således er forløbet integreret direkte i undervisningen i tømrerafdelingen, hvor lærlingene parallelt med projekteringen producerer nøjagtige 1:1 modeller af projektets detaljer.

Men sigtet med lærlingenes modeller rækker videre end det rent undervisningsmæssige:

- Modellerne præsenteres for interesserede håndværksfirmaer ved en udstilling i forbindelse med licitation på byggeriet, og derefter følger modellerne med ud på byggepladsen, hvor håndværkerne undervejs i processen umiddelbart kan aflæse, hvordan detaljerne skal udføres, så vi undgår fejl og unøjagtigheder, forklarer René Martin Larsen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109