23948sdkhjf

Jeudan køber ejendomme for to milliarder

Ejendomsselskabet har købt samtlige aktier i Landic Property Denmark og udvider dermed sin portefølje med 31 ejendomme, primært i det centrale København.
I forrige uge offentliggjorde Jeudan et køb af københavnske ejendomme for 1,2 mia. kroner, og nu er selskabet klar med en ny investering.

Denne gang har man overtaget samtlige aktier i Landic Property Denmark A/S, som råder over en ejendomsportefølje på 31 velbeliggende ejendomme i København:

- Mens den finansielle krise var intens, og ejendomsmarkedet var præget af uro, holdt vi en pause i investeringerne. Markedet er nu mere stabilt og prisniveauet passende, så tiden er inde til at genoptage Jeudans vækststrategi på et lønsomt grundlag, siger Jeudans bestyrelsesformand Niels Heering, der oplyser, at den daglige organisation i Landic Property Denmark følger med til Jeudan.

På grund af den korte ejerperiode i 2009 forventes købet ikke at påvirke Jeudans forventninger til dette regnskabsår. De lyder på et driftsresultat på cirka 186 mio. kroner ud af en omsætning på 725-750 mio. kroner.

De 31 Landic-ejendomme har et samlet areal på 150.000 m², og med erhvervelsen råder Jeudan nu over 173 ejendomme på cirka 730.000 m² til en værdi af omkring 13 mia. kroner.

Aktieudvidelse i støbeskeen
For at sikre et fortsat robust kapitalgrundlag planlægger Jeudans bestyrelse i begyndelsen af 2010 en aktieudvidelse.

Udbuddet ventes at tilføre Jeudan i omegnen af 700 mio. kroner, og når de samlede transaktioner er gennemført, forventes en årlig omsætning på knap 1 mia. kroner samt et driftsresultat før kurs- og værdireguleringer i niveauet 250-275 mio. kroner.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078