23948sdkhjf

Containerboliger bliver del af ny kanalby

Vejle-firma samarbejder med en af landets store tegnestuer.

Efter to års udvikling er Vejle-virksomheden Container Living nu klar til at etablere sit første containerbyggeri. Det sker i Kanalbyen, som er under udvikling i Fredericia.

- Vi tror på, at kreativitet skaber vækst og kan være med til at gøre Kanalbyen attraktiv at bo i, så vi har arbejdet tæt sammen med Container Living om at udvikle de koncepter, som vi sammen tror på vil bidrage til den fortsatte positive udvikling, siger projektdirektør Tim E. Andersen fra FredericiaC, der står bag udviklingen af Kanalbyen.

Container-projektet omfatter to lejligheder, som Fredericia Teater skal anvende til kunstnerne, en Airbnb-lejlighed og et par erhvervslejemål. Desuden indrettes et vinfællesskab, der skal drives som forening med fokus på fælles opbevaring og viden om vin.

Hos Container Living glæder direktør og ideudvikler Brian Gade sig over, at byggetilladelse nu er kommet i hus:

- Vi har arbejdet på projektet i to år – inspirationen er kommet fra den alternative anvendelse af containere i udlandet og ikke mindst de ejendomme vi har bygget tidligere. Vi har dog altid haft et ønske om, at lave noget anderledes arkitektur, hvilket containere er en oplagt mulig for, siger Brian Gade.

Senior partner Bendt Almvig og kreativ leder Rolf Kjær fra Arkitema har også været med i udviklingen. Ifølge Rolf Kjær har det været en interessant og spændende proces:

- Projektet i sig selv er en drøm for arkitekter. Det, at tage noget, der har sejlet på verdenshavene og efterfølgende omdanne det til boliger i flotte byområder med spændende miljøer er helt vildt spændende, siger Rolf Kjær.

De første containere forventes at kunne tages i brug om 3-5 måneder. Ifølge Brian Gade har projekt i Fredericia ført til, at Container Living har ansøgt om patent på konceptet. 

FredericiaC - Kanalbyen ved Lillebælt

FredericiaC er navnet på den nye kanalbydel mellem Fredericias historiske bymidte og Lillebælt. Fuldt udviklet vil bydelen rumme op mod 2.800 nye arbejdspladser og omkring 1.000 boliger.

Bydelens første kanal, Frederiks Kanal, blev indviet i februar 2016, mens det første byggeprojekt, Frederikshuset, netop nu skyder op med med almene boliger, ejerlejligheder og kontor.

Selskabet bag udviklingen er FredericiaC P/S, der er et partnerskab mellem Realdania og Fredericia Kommune. Selskabet indgik sidste sommer en udviklingsaftale med A. Enggaard om byggemodning samt opførelse af mere end 36.000 kvadratmeter bygninger i det såkaldte Sønder Voldgade-kvarter.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156