23948sdkhjf

Tre teams skal give bud på Ribes nye bydel

Ribe Jernindustri har besluttet at flytte sin produktion ud af centrum, og det baner vej for en omdannelse af det historiske industriområde.

De tre teams

Transform architecture + urbanism, Tekt Arkitekter, Arkitekt Kristine Jensens Tegnestue, Rambøll, professor Ellen Braae.

Tegnestuen Vandkunsten, Schønherr, Dansk Energimanagement & Esbensen, Urban Creators.

Effekt Arkitekter, Jørgen Overbys Tegnestue, Alectia, Colliers International Danmark.

24 teams af arkitekter, landskabsarkitekter, ingeniører og byplanlæggere har budt sig til, siden Realdania, Ribe Jernindustri og Esbjerg Kommune i januar udskrev en konkurrence om en helhedsplan, og nu er tre af disse udvalgt til et parallelopdrag.

- Det var vanskeligt at vælge mellem så mange og meget kvalificerede teams, der havde søgt om at deltage. Det giver begrundet forventning om, at vi får en arkitektonisk flot og brugbar helhedsplan for et nyt smukt bykvarter midt i Ribe, siger projektchef Lars Autrup fra Realdania.

Forventningerne til området er, at det skal være ”arkitektoniske og byplanmæssige løsninger af en meget høj kvalitet, som afspejler bykvarterets placering i Ribe”. Planen er, at bykvarteret primært skal bruges til bolig- og centerformål.

Hovedsædet for Ribe Jernindustri vil efter omdannelsen fortsat være at finde i den historiske bygning i Saltgade, og virksomheden bliver på den måde en del af det nye bykvarter. Ud over Ribe Jernindustri indgår Ribe Danhostel, parkeringspladsen ved Sct. Peders Gade samt de eksisterende private bygninger ved Sct. Peters Gade og Saltgade i helhedsplanen.

Næste trin bliver i april 2017 med Kickoff-møde, hvor konkurrenceteams, videnspersoner og borger-interessentgrupper deltager.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094