23948sdkhjf

Nyt hus skal give unge lyst til naturvidenskab

Torsdag åbnede et nyt spændende byggeri i Bjerringbro, der skal vise de unge, at naturvidenskab er langt mere end støvede kolber og hvide kitler.
- Et hus fuld af overraskelser, der giver én lyst til at se, hvad der gemmer sig på næste etage.

Sådan betegner projektleder i Cowi, Carsten Johansen, Naturvidenskabernes Hus, der netop er åbnet i Bjerringbro. Målet med byggeriet er at inspirere elever i skoler og gymnasier til at vælge fagene, når de skal læse videre.

Huset er tegnet af Arkitektfirmaet Nord, og bag realiseringen står Bjerringbro Kommune, Århus Universitet, CVU Midt-Vest, Viborg Amt samt en række virksomheder. Til sidstnævnte hører Cowi, som har sponsoreret en del af rådgivningen omkring brand, konstruktion, akustik, installationer og bæredygtighed.

Pædagogiske installationer
For at gøre det naturvidenskabelige fag mere konkret får virksomheder også lejlighed til at vise, hvilken rolle naturvidenskab og teknik spiller for deres forretning.

Et godt eksempel er de installationer, som Cowi har projekteret til huset. Installationerne er placeret synligt i hjertet af huset, så elever og lærere kan studere dem og se, hvad teknik betyder for et hus:

- Det har krævet overvejelser om, hvordan vvs- og varmeinstallationer kunne fungere som et inspirerende læringsredskab, forklarer installationsingeniør Thomas Rudbeck.

Huset er udstyret med jordvarme og varmepumpe og er naturligt ventileret, hvilket bidrager til at nedbringe husets energiforbrug.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125