23948sdkhjf

BIG vinder stort sportskompleks i Malmö

Sammen med AKT, Tyrens og Transsolar har den københavnske tegnestue vundet konkurrencen om ”World Village of Women Sports” – et 100.000 m² stort sportskompleks i Malmö.
Ud af i alt fem inviterede teams blev et konsortium bestående af Bjarke Ingels Group (BIG), AKT, Tyrens og Transsolar forleden kåret som vinder i konkurrencen om ”World Village of Women Sports” (WVOWS) i Malmö.

Det 100.000 m² store kompleks er udpeget som det kommende samlingspunkt for forskning, uddannelse og udvikling af kvindelig idræt, og beliggende i centrum af byen vil komme til at udgøre områdets nye vartegn og attraktion:

- De afslappede omgivelser og fokus på velvære gør BIGs designforslag som skræddersyet til kvinder. WVOWS anskues her ikke blot som et sportskompleks, men som en hel by i byen. Den afgørende faktor ved udvælgelsen var den holistiske tilgang og overordnede indtryk af designet, dets evne til at interagere med det omkringliggende område, samt skabe attraktive boliger og andre funktioner, siger jurymedlem Mats Jacobson om baggrunden for valget.

WVOWS kommer til at bestå af individuelle bygninger med blandede funktioner, åbne byrum og parker. Skrånende taglandskaber og vekslende bygningsvolumener skaber kompleksets forskellige identiteter:

- Hensynet til de særlige behov for kvinder i alle aldre og fra alle kulturer, har været afsættet for at skabe fornemmelsen af privathed og velvære, som ofte mangler i de mere maskuline og rå sportskomplekser, der nærmere er fabrikker for den fysiske udfoldelse end templer for krop og sjæl, forklarer BIG-indehaver Bjarke Ingels.

Kompleksets centrale hal er tilstrækkeligt rummelig og fleksibel til at huse professionelle fodboldkampe, koncerter, konferencer, udstillinger og loppemarkeder. Gågaderne omkring arenaen er forbundet med det øvrige gadeliv samt de indvendige gallerier i stueetagen på nabobygningen, Kronprinsen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109